Kingmaker "the stolen lands"

Natuska

The Riverlight Account

4708AR:

Det nye Barondømme lider under små start vanskeligheder, og udviklingen går langsomt igennem hele året.

Blandt de større begivenheder i løbet af året kan nævnes:

 • en lokal mand og hans kone(Loy Rezbin) beder om Baronessens velsignelse til at starte byggeriet af en landsby i Narlmashen, (Tazzleford).
 • En gruppe af Gnomer fra Restov har besluttet at kortlægge det nordlige Greenbelt. (deres leder rekuteres sener som Riverlights Marshal)
 • En gruppe af lokale skovhuggere kommer i problemer med en Nixie i skoven, da de forsøger at fælde hendes lund af 200 år gamle træer(situationen løses med løftet om at Baronessens folk vil udbeder skaden)
 • En lokal knægt på 14år forsvinder fra landsbyen Fangthorp, hvis Tig Tannersen findes i live vil det styrke den lokale moral.
 • Der er et skift i lederskabet af Riverlight og Jhod indsættes som landets høj præst
 • Riverlight fejre 1års dag ved Riverlight festivalen

4709AR

Riverlightcastle

 • Gozran-Sarenith: udviklingen er vendt og byen kan grundlægge sin første mølle og udvide landet med 2 nye landbrugsområder samt en flere mil landevej.
 • Erastus: Riverlight får sin første Generalstore , men glæden er kortvarig, da rygter om trolde mod syd giver anledning til en del uro hos de lokale bønder(2UR)
  Arodus: Det besluttes at oprette en park hvor byens borgere kan nyde den lokale natur og glemme deres bekymringer for en stund, dette tiltag skal bidrage til at lede befolkningens opmærksomhed væk fra rygterne om trolde. Samme måned erklære en lille lokal fiskerlandsby troskab til Baronessen, i håbet om at Riverlight fæstningen vil yde dem beskyttelse mod eventuelle troldeangreb.
 • Rova-Lamashan: Rygterne om trolde bliver ved med at komme ind fra syd, og Baronessens tilsyneladende uvilige til at gøre noget ved problemet giver en del utilfredshed i de små byer omkring Riverlight. Byggeriet fortsætter dog ufortrødent og Riverlight kan grudlægge sit første rådhus og en del nye huse.
 • Neth-Kuthona: Et økonomisk boom rammer Nartuska, rygterne om trolde ser ud til at være gået i sig selv, som året nærmer sig sin udgang, riget udvides og nye farme grundlægges, handelsvejen udvides mod vest indtil den støder til den sydlige handelsvej fra Restov, Brevoy sender nye stipendier i andledning af den nye handelsrute og dette giver anledning til grundlæggelsen af en havn, losseplads samt nye beboelser.

4710 Ar:
Riverlight
Size10

 • Abadius-Calistril: vinteren har måske gjort det af med de lokale trolde, og der bygges og udvides som aldrig før. Byen får sin første kro og Barak samt nye beboelses kvarterer. Den nye kro giver dog anledning til en fejde mellem Jhod’s puritanske tilhængere og familien der ejer den nye kro.
 • Pharast: Den nye kro giver så meget handel i byen, at en betydelig donation til skatteopkræverne er mulig, og selv Jhod må indrømme, at han gik over stregen.
  Alt er dog ikke fryd og gammen, og med den første forårsmåned vender rygterne om trolde tilbage, samtidig oplever Riverlight sine første mord… og alt tyder på, at det er en varulv, der er på spil. Riverlights ledende personer tager sagen i egen hånd og påbegynder undersøgelser af mordene, hvilket hurtigt leder dem til den lokale kro, hvor en barbar ved navn Kundell hurtigt bliver hovedmistænkt efter en af de myrdedes øreringe findes på hans værelse. Han benægter dog al kendskab til mordene, men overtales til at tage med tilbage til slottet. For at undgå lynchstemning i byen, lader man befolkningen vide, at han er hovedvidne i sagen. Efter test på slottet fastslås det, at han er varulv. Da rådet i overvejende grad ikke mener, man kan erklære en mand, der ulykkeligvis er blevet ramt af en farlig sygdom, for skyldig, bringes Jhod til fangen, hvor han bruger sin præstelige evner til at helbrede Kundell. Erin erklærer over for befolkningen, at sagen er opklaret takket være Kundell og Counsilor Mongrym. Det var ‘blot’ ulveangreb, og Mongrym har fanget ulveflokken. Derudover loves en offentlig begravelse for de to dræbte, hvor byens nye kirkegård også vil blive indviet.

Baroniet annekterer Tazzleford, samt mere landjord nær Oleg’s Trading Post. Borgmester Rezbin udtrykker ønske om at få bybolig i Riverlight.

Udover rygter om trolde, er der nu også en warg-flok, som nogle fangere gerne vil have fjernet inden de begynder at tage mennesker i byerne. Baronessens folk bestemmer, at det er på tide, at gøre noget ved disse problemer. Den første nat efter deres udrejse andgribes de af wargerne, og efter en ikke helt ufarlig kamp, er wargerne tilintetgjort. Alle medlemmer af ekspeditionen er enige om, at det er hårdt at være tilbage i den rå natur.

Efter et par dage, når de til det lille fiskerleje, hvis beboere havde svoret baronessen troskab til gengæld for beskyttelse. Det er dog åbenbart, at baronessens folk ikke har overholdt deres del af aftalen, da byen er ødelagt og forladt med undtagelse af en enkelt fisker. Gruppen beklager tabet af byen, og hjælper fiskeren af med en besværlig hookjaw, der har besat hans båd. Ligeledes lover de at prøve at finde ud af, hvad der er sket med lejets beboere.

I jagten på trolde, støder gruppen ind i en voldsomt alkoholiseret hill giant. Mens Barim og Daniel drikker den mere fuld, lykkes det med lethed Erin at stjæle et kort. Det er dog uvist, hvad det egentlig skal afbillede. Da gianten ikke lader til at være synderligt agressiv, nøjes gruppen med at sende den i modsat retning af deres riges grænser.

De fortsætter rundt om Candlemere Lake, hvor de bl.a. observerer nattelig, overnaturlig aktivitet ude på øen i søen. Ligeledes finder de de sorte svampe Old Bell er så interesseret i. Travin går lystigt i gang med at plukke og opdager ikke den meget store, meget vrede plante, han får forstyrret i sin svampejagt. Planten er tilsyneladende kun sårbar over for ild, og Daniel må bruge al sin mest potente magi for at slå den ihjel, mens resten af gruppen afleder den med tæsk imens den forsøger at æde dem på skift.

Gruppen har nu været på troldejagt i en uge uden at have fundet dem, og beslutter, at de er nødt til at tage tilbage til Riverlight for at varetage deres officielle pligter. På vejen afleverer de svampene hos Old Bell.

Tilbage i Riverlight Castle møder de en oprevet Akiros. En demagog ved navn Gregory har slået sig ned i byen, og spreder en fjendsk stemning blandt byens borgere ved at påpege alt det dårlige byens ledere har gjort. Anklagerne lader til at være en blanding af løgne og fordrejede sandheder. Ligeledes er Jhod rejst ud til templet i skoven med alle sine tilhængere, hvilket effektivt kun efter Svetlana, Oleg og Akiros tilbage af regeringsstaben. Hvordan skal problemet løses? Arrest, udfordring, mord, tæsk og trusler? Forholdet til befolkningen må ikke skades, samtidig er en retfærdig rettergang risikabel, fordi Gregory er så veltalende. Men han kan heller ikke få lov til at fortsætte med at oppiske en statsfjendtlig stemning i byen. Til sidst sendes Akiros af sted for at tilfangetage ham for at opfordre til uromageri. Straffen er fem dage i kachotten (aka skattekammeret). Kabinetsmedlemmerne arbejder på højtryk for at finde noget på manden eller finde ud af hvad hans motiver er, men intet giver resultater, og imens nærmer dagen for Gregorys rettergang sig. Henry tager en rask beslutning og opsøger Old Bell natten inden rettergangen. Hun lover at ordne deres problem, hvis hun til gengæld bare får en butik inde i byen. Henry indvilliger i aftalen, og rettergangen går let som en leg. Gregory dømmes for statsfjendtlig virksomhed, espionage mm. og fratages alle ejendele, hvorefter han smides uden for bymuren med besked om, at hans eventuelle tilbagevenden til riget vil resultere i dødsstraf. Henry bliver dog noget bleg, da Oleg fortæller ham, at byen ikke har råd til en alkymistbutik endnu.

 • Gozran: Henry må tilbage til Old Bell og fortælle, at han ikke kan give hende en butik før Desnus oprinder. Mao. kan han ikke opholde sin del af aftalen. Bell er dog forstående, og siger at Henry blot skal sørge for at gøre hendes datter, Lily, gravid, når hun ankommer den anden i måneden. Lily kan så også drive butikken, når den står klar. Henry er betænkelig ved aftalen, men tør ikke trodse den gamle heks. Dagen efter notificeres han ved daggry, om at en ung kvinde venter på ham i slottets kirke. Han mødes med Lily, og i Erastils helligdom foretages den ritualistiske undfangelse. Slottets beboere er fascinerede over den mystiske, unge kvindes tilstedeværelse, men interessen slår dog over i mild irritation over de elskendes adfærd som måneden skrider frem.

Den tredje i måneden blomstrer hele riget i et væld af smukke planter, og dette tolkes af befolkningen som et godt tegn.

Den fjerde fejres Grand Diplomat Barim Da’gorands 30-års fødselsdag.

Den tiende fejres Baronesse Erin Surtovas 21-års fødselsdag.

 • Desnus: Lilys nye alkymistbutik og hus står færdige, og hun flytter ud af slottet.

Gruppen tager ud for at finde de frygtede trolde, der bliver ved med at skabe urolighed i riget. De finder dog ikke troldene, men i stedet en gammel, tosset mand og hans leopard. Det kommer til kamp og han dør. Efterforskning i mandens ‘hjem’, et hult træ, indikerer at det er gamle Bukkens bror.

De fortsætter længere ind i skoven, hvor de finder en lizard village. Statslederne vurderer, at disse lizard kan blive et problem for deres rige senere og angriber derfor. Kampen er hård, men tilsidst har gruppen kæmpet alle fjenderne ned. I et telt finder de Tik Tanner, der har været forsvundet i to år. De vender tilbage til Riverlight og overlader Tik til Jhod. Erin indskærper over for præsten, at drengen ikke må flyttes uden, at lederne eller Akiros notificeres herom. I Riverlight venter der også breve fra bl.a. Sootscale-klanen om fredsforhandlinger og Meghran Varn fra Nomen Heights, der gerne vil sende en ambassadør for at besøge Riverlight.

Gruppen drager endnu en gang ud for at finde troldene, og denne gang lykkes det. Troldene besejres, og en del byggematerialer bliver slæbt med hjem til Riverlight.

Da de er tilbage, viser det sig, at Jhod alligevel er taget af sted med Tik uden at give Akiros besked. Denne er sat efter præsten, men gruppen må kalde rigets marshall hjem, da han skal stå for beskyttelse af Varnholds udsending. Det næste stykke tid går med forberedelser til besøget.

 • Sarenith: Falcus Varn, søn af Meghran, ankommer til byen med et større følge. Barim sidder i møde med diplomaterne og vender senere tilbage til det resterende råd for at fortælle, at der er blevet fremsat tilbud om ægteskab mellem Erin og Falcus. Efter længere debat bliver medlemmerne enige om, at fordelene er for store til at afslå. Under aftenens festligheder deklarerer Barim forlovelsen, der dog lader til at komme noget bag på Falcus. Han bevarer dog fatningen, men luften mellem ham og Erin er derefter temmelig kølig.

Dagen efter rejser Varn-følget meget pludseligt, og Henry presses af de andre til at fri til Lily igen, og hun accepterer. Efterfølgende tager de ud til Sootscale-klanen for at forhandle. Det tager en lille uges tid, og da gruppen kommer tilbage til Riverlight er helvedet brudt løs. Der har været angreb. En kæmpe owlbear har angrebet byen, skadet Akiros alvorligt, og tilsyneladende er Lily blevet kidnappet. Det lykkes Barim at redde Akiros og de andre tilskadekomne, der stadig er i live. Rådet er enige om, at det må være Jhod der står bag alle ulykkerne, men samtidig er de også nødt til at finde owlbearen, så den ikke anretter mere skade. De følger den mod syd, hvor den åbenbart deler sin hule sammen med en masse andre naturlige monstre. Alle bliver de dog udryddet, og gruppen vender tilbage til Riverlight blot for at ride ud mod templet i skoven. På vejen møder de farmere, der fortæller at flere kvinder og børn er blevet kidnappet. Ude i skoven overraskes gruppen af Jhod og hans tilhængere, som dog ikke længere lader til at være Erastil-tilbedere. Jhod går med til at udlevere Lily, hvis gruppen til gengæld lover ikke at komme tilbage. Henry indgår aftalen, men angriber alligevel så snart Lily er i sikkerhed. Jhod og hans mænd undslipper dog, og gruppen bliver enige om at forlade området og håbe på, at problemet går i sig selv.

Sidst på måneden besluttes det, at Lily skal overtage Svetlanas erhverv som magistrate. Barim overgår til high priest, og Sasha Torkatla, en paladin fra Tazzlefort, udnævnes til grand diplomat.

 • Erastus: D. 3. bliver Lily og Henry viet.

D. 4. er det Riverlight Festival, hvor Henry bl.a. bliver slået til ridder.

Barim og Travin tager ud i skoven for at genplante de træer, der tidligere blev fældet. Dette forsoner nixien, der til gengæld lover at patruljere rigets floder.

Senere tager hele gruppen ud til dryaden Teresia for at finde ud af mere om temple of the elk. Hun er dog fortvivlet over en blight, der breder sig i skoven, og de lover at hjælpe hende af med problemet. Dette viser sig at være et stort, sort træ med røde blade. Træet slås ihjel med relativ lethed. Tilbage hos Teresia møder de en faun, der fortæller om onde feys længere inde i skoven i de gamle elverruiner. De onde feys har åbenbart bortført skovhuggere, hvis blod de dræner. Derudover giver han dem gaver fra Teresia.

 • Arodus: Måneden går med at udbygge Natuska og dets byer. Daniel tager til Varnhold som udsending, hvor han keder Meghran ihjel med hans fascintion af thessalonian ruiner og drager.
 • Rova: Daniel vender hjem. Riget udvides og forbedres. Alt lader til at være i fremgang, og alle trives.
 • Lamashan, Neth og Kuthona: Riget udvides. Tazzlefort får et tempel til Iomedae og Erastil, mens Riverlight får en markedsplads.

4711 AR

 • Abadius: Riget er nu så stort, at Erin kan kalde sig selv Duchess Surtova.

D. 3. fødes Belle Scaletti.

 • Calistril, Pharast, Gozran: Intet af betydning hænder.
 • Desnus: Falcus Varn kommer på besøg som symbolsk handling på, at Natuska og Varnhold nu er knyttet sammen via vej.
 • Sarenith: Shrine til Guruum opføres i Tazzlefort.
 • Erastus: Midt i måneden modtager rådet brev fra Restovs Swordlord, Jamandhi Aldori, om, at man ikke har hørt noget fra Varnhold længe, og budbringere dertil er endda forsvundet. Aldori beder Riverlights ledere om at undersøge sagen, da han ikke selv kan tage dertil pga. det politisk urolige klima i Restov.

Comments

Leutha

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.